FAQ

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over de puzzelmysteries, het bestellen en de levering ervan.

Op de website staat bij elk mysterie vermeld voor welke leeftijden het spel geschikt is, maar dit is natuurlijk slechts een indicatie. Voor het oplossen van het mysterie zijn er in principe geen speciale vaardigheden nodig, behalve de materialen goed bekijken en proberen verbanden te leggen.

Kom je toch een puzzel tegen waar je niet uit komt? Geen probleem; op de website is een uitgebreid hintsysteem gezet wat je stapje voor stapje in de goede richting stuurt.

Ook staat op de website bij elk mysterie vermeld met hoeveel mensen het spel gespeeld kan worden en een indicatie hoe lang het duurt.

Net als bij een escape room weet je na het spelen van het puzzelmysterie de oplossing. Opnieuw spelen zou wel kunnen als je het spel na het spelen een paar jaar in de kast legt om het daarna weer te proberen.

Maar als je zorgvuldig met de materialen van 'de Jonckers beroving' of 'het Titanic Complot' omgaat, kan je het puzzelmysterie na het spelen weer aan iemand anders uitlenen of kado doen. Je hoeft namelijk niets kapot te knippen of te beschrijven om het mysterie op te lossen.

Een uitzondering hierop is het Jonathan Greenwood mysterie. Hiervoor is na het spelen via de website een herstelpakket te bestellen, waarmee je het puzzelmysterie weer in de oorspronkelijke staat kan terugbrengen.

Afhankelijk van hoe laat op de dag je bestelling geplaatst wordt, wordt het pakket dezelfde dag nog verstuurd (of uiterlijk een dag later). In principe heb je het spel dus binnen 2 dagen in huis, met uitzondering van het weekend/feestdagen en onvoorziene omstandigheden bij de verzender.

Het puzzelmysterie 'de Jonckers Beroving' en 'het Titanic Complot' passen door de brievenbus, dus daar hoef je niet voor thuis te blijven. Het 'Jonathan Greenwood' mysterie past niet door de brievenbus en wordt verzonden als een pakketje.

Geen probleem, neem even contact met ons op zodat we je vraag kunnen beantwoorden!